Noticia

2020-21: un any de superació a la Fundació Levante UD

L'exercici 2020-21 ha sigut un dels més complicats no sols a nivell esportiu i, en el que afecta les nostres activitats socials, tan lligades als nostres colors futbolístics, sinó per a tota la societat. L'emergència per la pandèmia va portar mesures sanitàries tan necessàries com dures i un dels col·lectius que podria veure's més afectat per això és el de persones amb diversitat funcional. En la Fundació del Levante UD ‘Cent Anys’ sempre hem lluitat per combatre aqueix perill i, per això, s'han redoblat els esforços perquè, en la mesura que siga possible, aquestes restriccions no aguditzaren aquest problema. Amb el mateix ímpetu i, on no s'arribara de manera presencial, fer-ho amb l'enginy. Per això, es van desenvolupar des de la Fundació diversos mecanismes virtuals i telemàtics per a complir amb les necessitats dels nostres esportistes mentre es respectava la normativa vigent entorn de la COVID-19.

ACTIVITAT ESPORTIVA

Quan la situació sanitària ho va permetre, tornem a les activitats presencials amb els nostres equips de Levante UD EDI futbol, Levante UD EDI Tennis de Mesa, Levante UD PC i els nostres pioners de Levante UD Masclets. Amb la millora de la situació, Levante UD EDI ja va poder tornar als entrenaments presencials en grups bambolla i amb les màximes garanties sanitàries.

Levante UD EDI

El 6 d'octubre es va produir l'esperat retorn als entrenaments presencials. Això va provocar la volta a l'activitat esportiva de 169 esportistes amb diversitat funcional. Amb l'arribada de la calor es va intensificar un any més el ritme competitiu i el 5 i 6 de juny va arribar el cap de setmana de ‘Diversity Days’; el Torneig Inclusiu organitzat per la SD Eibar (26-27 de juny), al costat de la presència a la Donosti Cup i la Costa Blanca Cup, la qual cosa compon diverses de les cites més importants a nivell de pedrera i inclusió en el panorama nacional, a més del torneig organitzat per Sibari FC. El 29 de juny es va posar el fermall d'or amb la presència del nostre Levante UD Femení en una exhibició amb motiu de la València Cup Girls al costat de dones professionals rellevants de la nostra ciutat. Per a finalitzar la temporada, diversos dels nostres esportistes es van embarcar un any més en el nostre clàssic campament d'estiu celebrat aquest mes de juliol a Talayuelas (Conca).


EDI Adults: 133 esportistes.


EDI Iniciació: 36 esportistes.


Levante UD PC

El Levante UD PC (equip de futbol mixt de persones amb paràlisi cerebral), que també va tornar als entrenaments presencials com la resta dels equips el 6 d'octubre, va participar en la Copa FEDPC que va arrancar el mes d'abril. Una competició en la qual van finalitzar en tercera posició i que va demostrar que el treball tàctic i de preparació física realitzat durant la pandèmia va donar els seus fruits.

Llevant *UD PC: 18 esportistes.


Levante UD Masclets

El moment més especial per al nostre equip d'Hoquei a Silla de Rodes Elèctrica va ser el Campionat que va tornar a València els dies 22 i 23 de maig. Un campionat en el qual, com els nostres esportistes del Levante UD PC, es va poder mostrar tot el treball tàctic realitzat durant el confinament. Doble motivació per a la nostra secció que ja en l'anterior exercici havia depassat les dues dècades de vida, una d'elles vestint els colors blau i grana.

La Fundació Levante UD va aprofitar el temps de pandèmia per a planificar i executar una millora de les cadires de rodes de gran part dels seus esportistes, permetent també un salt qualitatiu a l'hora de disposar de les millors eines per a competir.

Aprofitant la flexibilitat en les restriccions Covid, el 4 de maig els nostres esportistes van participar en una xarrada/exhibició en el Col·legi Comenius per a continuar visibizando aquest meravellós esport, desconegut encara per a gran part de la societat.

Levante UD Masclets: 11 esportistes.


Levante UD Tennis de Mesa

La secció de Tennis de Mesa de Levante UD EDI, formada per esportistes amb discapacitat intel·lectual, va tindre doble ració competitiva a final de temporada, participant els dies 5 i 6 de juny en el Campionat Autonòmic FEDI-CV a Ontinyent i els dies 25, 26 i 27 de juny en el Campionat d'Espanya celebrat en Antequera.

Tennis de taula: 23 esportistes.


FORMACIÓ INTEGRAL DE L'ESPORTISTA

Les exhibicions, partits i campionats no són una fi en si mateixos. En ells els nostres jugadors culminen el seu somni de sentir-se esportistes d'elit però també és el moment de reflectir sobre el terreny de joc la formació integral que durant tot l'any prepara i duu a terme l'extens equip d'entrenadors, monitors i preparadors de l'Escola de la Fundació del Levante UD. Precisament durant la pandèmia que va disminuir el presencial i fins i tot es va tancar l'aixeta dels entrenaments en gespa i pista, feia falta bolcar-se en aquest escenari i per això es van potenciar els Tallers Integrals com el d'Hàbits Saludables, amb diverses xarrades. També el de Resistència Física en l'Esport Adaptat o la Masterclass del bon ús d'Internet i les Xarxes Socials, impartida pel membre del departament de Comunicació del Levante UD Javi de l'Osa. També es van dur a terme jornades especials en el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, amb motiu del Dia Internacional de la Dona o pel Dia de l'Esport per al Desenvolupament.


ACTIVITATS AMB LES ESCOLES DEL LEVANTE UD

La integració social és un dels cavalls de batalla de la Fundació i aquesta no és unidireccional. No sols cal formar als nostres esportistes de l'Escola per a Persones amb Diversitat Funcional sinó a tots els jugadors i jugadores que des de ben xicotets integren el club. Per això, al llarg del ja passat 2020-21, s'han realitzat diverses activitats de convivència amb la Pedrera del Levante UD. A més de les xarrades i tallers virtuals, una de les jornades estrela va ser amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge en la qual diversos xicotets i joves jugadors i jugadores del club i de la Fundació van treballar braç a braç netejant la platja de El Saler i conscienciant-se de la importància d'aquesta lluita per cuidar el nostre planeta.

I, sobre el rectangle de joc, també van compartir bons moments com els viscuts en els ‘Diversity Days’, organitzat per la Fundació Levante UD i on van participar amb diferents partits de caràcter inclusiu.


XARRADES DI-CAPACITAT

Un dels reptes de la Fundació era precisament que no es vera afectat un dels seus principals projectes, quasi un leitmotiv per al nostre Àrea Social: les Xarrades Di-Capacitat. El fet d'acudir als centres educatius amb les restriccions sanitàries no era un obstacle fàcil de superar però es va aconseguir amb nota, arribant ni més ni menys que a 14 col·legis amb els nostres ambaixadors David Casinos, Mónica Merenciano i Ricardo Ten. I tot això respectant totes les condicions sanitàries amb propostes innovadores. Una d'elles les xarrades telemàtiques multi-aula que es podien seguir de manera presencial en una classe i en altres vàries alhora a través d'una pantalla en la qual els nostres grans campions olímpics contaven les seues peripècies esportives i també vitals, exportant els seus valors personals i lLevantinistes.

MÀRQUETING SOCIAL

El 2020-21 ha sigut un dels nostres exercicis més actius a nivell de màrqueting social. Ja va arrancar fort amb el llançament al juliol de les Timpers LUD, unes sabatilles totalment tematitzades amb els nostres motius granotes. Si veure els colors del Levante UD ja era important, més encara ho era que es tractaven d'unes esportives inclusives, elaborades per persones amb discapacitat i sostenibles. I, per a filar encara més prim, una segona versió d'aquestes sabatilles es va llançar al novembre i que es convertirien ni més ni menys que en el calçat oficial del primer equip masculí del Levante UD. El complement ideal de les mateixes va arribar amb #LaMayorJugada, uns calcetins també solidaris que es van llançar amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome de Down i una campanya que de la mateixa manera va tindre un gran acolliment.

Finalment, als ja clàssics Calendari Solidari i Torneig de Golf Solidari es va unir la nova subhasta de samarretes MatchWonShirt. Una licitació igualment solidària de les elàstiques que van portar els futbolistes del Levante UD en diversos partits importants de la passada temporada (entre ells l'anada de la semifinal de Copa del Rei enfront de l'Athletic Club en San Mamés o el derbi enfront del València CF).

ALTRES INTERACCIONS PER A EXPORTAR ELS NOSTRES VALORS

La formació dels nostres esportistes no és l'única ocupació de la nostra Fundació, sinó que també ens agrada compartir les nostres experiències amb altres persones o organitzacions preocupades per la integració social. Per això participem en ponències de LaLiga Genuine Santander; activitats amb centres ocupacionals, amb xarrades i visites al nostre estadi; la videoconferència amb alumnes del CEU San Pablo amb el ‘Maneras de Vivir’ com a teló de fons; la jornada de promoció de l'esport adaptat al costat de l'Ajuntament de Xàbia; sense oblidar la presencia estrela del Levante UD EDI en la jornada amb ‘Scholas Ocurrentes’ en el Ciutat de València, amb l'emotiva intervenció en directe de La seua Santedat el Papa Francisco.

Noticia

Comunicat: acords de la Junta Ordinària del ple del Patronat de la Fundació del Levante UD

El Ple del Patronat de la Fundació del Levante UD ‘Cent Anys’ s'ha reunit en la vesprada d'aquest dilluns 20 de juny de 2022 en l'estadi Ciutat de València per a celebrar Junta General Ordinària.El resultat de la mateixa ha sigut:Respecte a la ‘Presentació i, en el seu cas, aprovació dels Comptes Anuals Consolidats corresponents a l'exercici anterior (2020-2021)’: aprovat...

Noticia

​Levante UD EDI Femení fa història a Bilbao en la fase final de LaLiga Genuine

Levante UD EDI ha fet història en la fase final de LaLiga Genuine en disputar les seues tres últimes trobades en la competició amb una convocatòria composta només per dones, fent un pas més en la lluita per la inclusió i sent pioners en la iniciativa.Les 16 jugadores que han fet història són les següents:Amanda Azorín, Jessica Barrachina, Paloma Chiralt,...

Noticia

Comunicat oficial: reunió de la Junta del Patronat de la Fundació del Levante UD

El Patronat de la Fundació del Levante UD ‘Cent Anys’ es va reunir en la vesprada d'aquest dilluns 6 de juny en l'Estadi Ciutat de València per a analitzar el següent punt de l'ordre del dia:“Informe sobre la gestió de la societat a càrrec del president del Consell d'Administració, Francisco Javier Catalán, i debat sobre les propostes que puguen presentar-se...